ترخیص کالا چیست؟
شرکت ترنگ دریا با توجه به سابقه همکاری طولانی با شرکتهای تولیدی و وارد کنندگان و صادرکنندگان کالا با بهره مندی از تیم ترخیص مجرب و حرفه ای کلیه خدمات مربوط به ترخیص کالا از کلیه گمرکات کشور را در کم ترین زمان ممکن و با پایین ترین هزینه ارائه می نماید. مجموعه ما با ارائه ی گزارشات روزانه، مناسب ترین راهکارها، دقت و صداقت و سرعت در کلیه عملیات اجرایی و حفظ منافع اقتصادی مشتریان، آمادگی خود را جهت شروع فعالیت اعلام می دارد.
لذا جهت اطلاع شما علاقمندان به امور ترخیص کالا از گمرک مطالب ارزشمندی تهیه شده که به شرح ذیل خدمتتان ارائه می گردد.
ترخیص کالا یک فرآیند یا یک اصطلاح برای خارج کردن کالا از گمرک می باشد البته لازم به ذکر می باشد که ترخیص کالا تنها برای واردات
کالا به کار گرفته نمی شود و این اصلاح برای صادرات کالا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ترخیص کار کیست؟
معمولا اظهار کالا و تشریفات خروج کالا از گمرک توسط ترخیص کار انجام می شود چرا که این فرآیند در صورتی که توسط شما یا هر فردی که دارای تجربه کافی برای ترخیص کالا نباشد ممکن است وقت گیر و خسته کننده باشد و در نهایت موجب ضرر و زیان مالی غیر جبران پذیر برای صا حب کالا باشد ،ترخیص کار با وکالت از صاحب کالا و با جمع آوری اطلاعات و تهیه اسناد از قبیل ارزش کالا، تعرفه کالا ، پیش فاکتور ، فاکتور ، پکینگ لیست ، کاتالوگ کالا ، و مشخصات کالا از صاحب کالا یا نماینده ایشان اقدام به دریافت مجوزها و تنظیم اظهارنامه گمرکی و ترخیص کالا و خروج کالا از گمرک می نماید .
بازرسی کالا چیست ؟
بازرسی کالا خریدار قبل از دریافت کالا از فروشنده شرکتی را برای بازرسی کالا معرفی می کند ، این شرکت بازرسی ، کالا را بررسی و نسبت به کمیت، کیفیت، استاندارد ها و گواهی های لازم به خریدار اطمینان خاطر به خرید می دهد و در زمان ترخیص نیز کمک شایانی به روند کار در سازمان استاندارد و ترخیص در گمرک می نماید.
دسته بندی کالا چیست؟
کالا ها به سه گروه جهت اظهار به گمرک تقسیم می شوند:
- کالاهای مجاز
- کالاهای مشروط
- کالاهای ممنوع
• کالاهای مجاز : برای واردات کالای مجاز نیازی به اخذ مجوز نیست.
• کالاهای مشروط : برای واردات کالای مشروط نیاز به اخذ مجوز است.
• کالاهای ممنوع : قانون واردات این نوع کالا را ممنوع کرده است.
اعلامیه ورود کالا و ترخیصیه چیست؟
اولین مرحله در فرآیند ترخیص کالا می باشد ، شرکت های حمل و نقل موظف هستند که حداکثر پس از5روز از ورود کالا و تحویل کالا به انبار گمرک امور مربوطه شامل تاریخ ورود کالا و زمان مجاز نگهداری کالای شما در انبار گمرک را طی نامه ای به شما اعلام کنند. این نامه اعلامیه ورود کالا نام دارد، و پس از دریافت نامه اعلام ورود صاحب کالا و یا نماینده وی به شرکت های حمل و نقل مراجعه و ترخیصیه کالا را دریافت می نماید.
زمان نگهداری کالا در گمرک چه مدت هست؟
حداکثر زمان برای نگهداری کالا در گمرک دو ماه است در صورت ترخیص نشدن کالا دراین مدت زمان کالا متروکه می شود.
تمدید زمان متروکه کالا با درخواست صاحب کالا و ترخیص کار به گمرک، و با تشخیص گمرک دوماه دیگر تمدید خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک چه مدارکی هستند؟
- کارت بازرگانی
- ثبت سفارش بازرگانی
- تعرفه گمرکی کالا ، ارزش کالا
- پیش فاکتور
- فاکتور
- ترخیصیه
- قبض انبار
- لیست عدل بندی(پکینگ لیست )
- بارنامه
- گواهی مبدأ
- بیمه نامه (در صورت وجود)
- دریافت مجوز از سازمانها درصورت نیاز
- دریافت وکالتنامه از صاحب کالا
- کدینگ ترخیص کار در گمرک
مراحل تشریفات گمرکی ترخیص کالا
1-تنظیم اظهارنامه
پس از جمع آوری اطلاعات و تهیه اسناد ترخیص کار اقدام به تنظیم اظهارنامه در سامانه EPL می نماید .
2- احراز هویت
در این مرحله اسناد شما توسط کارشناس احراز هویت بررسی می شود در صورتی که اسناد تایید گردد یک شماره کوتاژ به اظهارنامه واردات یا صادرات به شما می دهد، این شماره کوتاژ در همه مراحل گمرک و ترخیص کالا قابل پیگیری می باشد.
3- تعیین مسیر کالا و تایید ارزش کالا
کارشناس گمرک برای اظهارنامه سه مسیر سبز، زرد و قرمز را تعیین می کند، قرار گرفتن در مسیر زرد و قرمز به این معنی است که کالای شما نیاز به ارزیابی دارد ، یعنی نیاز به بازدید فیزیکی کالا و مقایسه با اسناد و اظهارنامه ای که شما ارائه کرده اید، ارزیاب این دو مورد را با هم مطابقت داده و پس از طی کردن مسیر ارزیابی کالای شما در بخش تعیین تعرفه و ارزش کالا سامانه TSCو سوابق گمرکی و غیره ... بررسی می شود.
برای مسیر سبز نیاز به ارزیابی کالا نمی باشد و بعد از کارشناسی در بخش تعیین تعرفه و ارزش در سامانه TSC و سوابق گمرکی و غیره ... بررسی می شود.
4- بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس
در این مرحله کارشناس تعرفه کالا را بررسی و آن را با اسناد کالا و نظریه ارزیاب مطابقت می دهد.
5- اخذ مجوز از سازمان ها
مجوزهای قانونی برای هر کالا مجوز خاص همان کالا می باشد،که از سازمان بهداشت، استاندارد، وزارت ارشاد ،کانون پرورش فکری کودکان ،جهاد ، قرنطینه نباتی ، انرژی اتمی ، وزارت ارتباطات و مخابرات ، وزارت راه ، مبارزه با مواد مخدر و هر مجوز دیگری که کالای شما نیاز داشته باشد دریافت می شود.
6- پرداخت و صدور پروانه سبز
پس از تایید مراحل فوق و با پرداخت حقوق و عوارض گمرک ،که پرداخت آن طبق تعرفه گمرکی برای کالا ها متغییر می باشد و پرداخت 9 درصد مالیات ارزش افزوده و پرداخت 1 درصد هلال احمر پروانه سبز گمرک صادر می شود صاحب کالا یا ترخیص کار می تواند اقدامات لازم برای خروج کالا را انجام دهد.
7- اجازه خروج کالا و پرداخت انبارداری
رئیس درب خروج پس از رویت پروانه سبز ، مهر اجازه خروج روی بیجک را انجام می دهد ، پس از تایید درب خروج ترخیص کار جهت ورود وسیله حمل و صدور بیجک و پرداخت هزینه انبارداری اقدام می نماید.
8- مرحله پایانی خروج کالا از گمرک
پس از پرداخت هزینه های انبار داری و بارگیری کالا از انبار ترخیص کار مجدد به درب خروج مراجعه و بار شمار و کارشناس انتخاب شده توسط رئیس درب خروج پس از شمارش کالا و کنترل اسناد و مطابقت با پروانه سبز گمرکی ، رئیس درب خروج ، مهر درب خروج پروانه سبز گمرک و بیجک انبار را انجام می دهد و کالا مجاز به خروج از گمرک می شود.